fredag 7. oktober 2011

Fredag og pizzatid

Hos oss har det blitt en liten tradisjon at når fredagen endelig er her, da er det hjemmelaget pizza på menyen! 


Med en samboer som har cøliaki, har jeg ikke alltid vært like begeistret for å lage pizza. Det har kommet mange gloser som ikke skal skrives her ut av munnen min når jeg har stått med deigen! Men med litt prøving og feiling, har jeg kommet fram til en pizzadeig som er superenkel og gir høy og luftig bunn, slik vi liker den best! 

Tenkte derfor jeg ville dele oppskriften med dere, slik at noen av dere også kan spare dere for unødvendig arbeid.


Siden dette skal gå raskt, bruker jeg aldri eksakte mål, men skal prøve å gjenngi dette så godt jeg kan. Selv med slump blir den perfekt hver gang! Men husk gjær! Har selv glemt det, og da ble det ikke mye å skryte av ;-)

Sett ovnen på 50 grader før du begynner.
  • Ca. 400 gram Semper (fin) Mix
  • 1 pose tørrgjær
  • Litt salt
  • Litt olje
  • Ca. 1 ss Finax Glutenfritt Surdegspulver*
  • Ca 4 dl lunkent vann 
*Jeg har Surdegspulveret stående i skapet, derfor bruker jeg det. (Har kjøpt det i Sverige). Men om du ikke har det, blir den omtrent like luftig uten.

  • Bland alt det tørre og hell i lunkent vann. 
  • Hell i vann, begynn med ca 3 dl og føl deg derretter fram. Deigen skal være ganske løs, men ikke rennende.
  • Hell deigen i bakepapirkledd langpanne og bruk en slikkepott til å fordel den utover. 
  • Sett den i ovnen på 50 grader mens du ordner fyllet (ca 15 min.) 
  • Ta pizzaen ut og sett ovnen på 225 grader. 
  • Fyll pizzaen med det du måtte ønske. 
  • Sett pizzaen inn igjen i 13 minutter - Her må du bare se an ovnen din. 
 
Klar til steking - Ferdig hevet og "pyntet".

Jeg bruker ikke varmluft, for da blir pizzaen som regel svidd før den blir stekt. Glutenfri deig har en tendens til å bli ganske hvit og blek, selv om den er ferdig stekt, så jeg lar den stå 2 minutter ekstra med varmluft, bare for å få litt mer farge på skorpa, men her MÅ du følge med!


 
Klar til å spises og nytes

Bon appetit!

Ha en fin helg folkens!

post signature

2 kommentarer:

  1. Så fint at du deler dine erfaringer med andre. Riktig god helg til deg og dine! Og pizzaen så kjempegod ut!

    SvarSlett
  2. MMm... Hos oss er det lørdag som har blitt pizzadag :)

    Det tok 2 uker fra betalingen var registrert til pakken lå i postkassen :) Supert julegavetips ja!

    SvarSlett

Så hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! :-)