lørdag 14. april 2012

Fabelaktig sparkebukse


Eller sparkebukse i Fabelgarn fra Drops om du vil.


Ikke akkurat en typisk farge til Fabelgarn å være. Men til denne sparkebukse, som skulle få sløyfebånd på syns jeg det passer med hvitt.

Det er lenge siden denne ble laget og gitt bort, men jeg har helt glemt å legge den ut. Det oppdaget jeg for et par dager siden, da jeg skulle se hvor mye garn som hadde gått med på å strikke den, og ikke fant den i bloggen.

Sparkebuksen er altså strikket i Drops Fabel. Garnet kan virke noe stivt, men etter en vask med Milo syns jeg det myknet opp.


Oppskriften er fra VikingGarn hefte nr 0807-2. Den strikkes ovenfra og ned, og egentlig tror jeg at jeg liker det bedre enn andre vei. Oppskriften er feil nederst på beina, det irriterte meg litt, men det er ikke vanskelig å justere selv.

I skrittet skal man felle masker, og for å minske monteringen brukte jeg teknikken Three Needle Bind Off, bare husk å gjør dette på vrangen.


Et tips, for å spare enda litt montering, er å strikke selene før bakstrykket, og fortsette videre på bakstykket. Det kom ikke jeg på før jeg var ferdig og skulle strikke selene, og da var det litt for sent. Isteden hentet jeg opp masker og strikket.

Jeg droppet sommerfuglen, for jeg syns den ble litt for jentete.

Så vidt jeg husker gikk det med i underkant av 3 nøster til sparkebukse og sokker i størrelse 6 måneder, men eksakte hvor mye garn husker jeg ikke.Man kan så vidt skimte knappene her, lyseblå hjerteknapper. Det kan godt være litt søtt til en liten gutt syns jeg. 

4 kommentarer:

  1. Veldig fin sparkebukse:-) Nydelig med hvitt, og fint med sløyfebånd.

    SvarSlett
  2. Kjempefin sparkebukse og sokker! Kjekt med hvitt og blå sløyfebånd. De kan jo eventuelt byttes ut med en annen farge om det skulle dukke opp ei jente seinere.

    Ha en riktig fin søndag!

    SvarSlett

Så hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! :-)