tirsdag 3. mai 2011

Strikkede lyslykter

Jaja, lyktene er kanskje ikke bare strikket, det er syltetøyglass inni også. Har sett at strikkede og heklede lyslykter er veldig populært rundt om på bloggene, så dette ville jeg også prøve.Jeg ville ha noen med litt hull i, så jeg gikk inn på instruksjonsvideoene til Garnstudio, for å se om de hadde noe passende. Der fant jeg en metode som heter Tapte Masker. Så har jeg bare lagt opp passende antall masker til de forskjellige glassene. Jeg brukte pinne nr. 5. Ble litt prøving og feiling, men det gikk allikevel raskt å strikke de. Garnet er en rest fra noen tovede tøfler som ble til for noen år siden. Aner ikke hva slags garn det er, annet enn at det er ull. Totalt gikk det med 12 gram garn på de tre lyktene.

Oppi glassene puttet jeg noen blå glass-steiner som jeg hadde liggende. Bildet er tatt på terrassen oppå "terrassenduken" i mørket.


Se så fint det skinner. Jeg ble veldig fornøyd med disse. Gleder meg til å bruke de ute på terrassen på varme sommerkvelder. Og så er det jo utrolig enkelt å bytte til en annen farge hvis man vil ha litt fargeforandring! Lyktene er midt bidrag på Utfordringsbloggen. Temaet denne gang var interiør.

post signature

5 kommentarer:

 1. Wooow!
  De ble jo knall-fine, tror jeg må prøve meg på noe lignende jeg også en gang!
  Linken din virket ikke på utfordringsblogggen, så du må kanskje legge inn på nytt :-D
  Lykke til!!

  SvarSlett
 2. Takk for at du deltar i utfordringen hos Strikkere!

  Glasslyktene var nydelige! Må nok prøve meg på noe sånt i sommer :)

  SvarSlett
 3. Så flotte disse var! Helt utrolig fine! Kjempefin teknikk! (Masse utropstegn!) Sånne vil jeg også lage meg. Mye flottere enn mange av de andre heklede/strikkede typene jeg har sett. Disse ga jo en kjempeflott effekt når de ble tent!

  SvarSlett
 4. hvor mange masker legger du opp til de forskjellige str?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det husker jeg ikke. Og garnet ble så bleket i sola, så de ble kastet. Mulig det var en maske pr cm rundt glasset. Men om du legger opp ti masker og måler hvor mye det blir finner du det ut. F.eks hvis det blir 12 cm, må du ha 1,2 maske pr cm rundt glasset, f.eks 20 cm = 24 masker :) Det bør heller være for stramt enn for løst, da faller den bare ned.... Lykke til! :-)

   Slett

Så hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! :-)