torsdag 12. mai 2011

Sparkebukse til nyfødt gutt

Denne sparkebuksen har blitt til på bestilling fra søsteren min. Den skal gis i gave til en liten nyfødt gutt. Jeg fikk frie tøyler, eneste "kravet" var at det måtte være kjønnsnøytralt, siden foreldrene ikke visste kjønnet på babyen i magen. Jeg kjenner ikke foreldrene, så jeg ville ikke velge en knasj farge, derfor falt valget på hvitt. Knappene er kjøpt inn etter guttens ankomst. Syns ofte det kan bli mye blått til gutter, derfor valgte jeg grønne knapper.

Oppskriften er "Bukse med seler" fra boka Myk Start. I oppskriften strikkes det riller, fram og tilbake. Men jeg syns det er finere med glattstrikk, så da strikket jeg glattstrikk rundt og rundt = mindre montering! Har også strikket en forhøyning bak for bedre plass til bleie. Vrangborden nederst er litt kortere enn i oppskriften.

Av restegarnet strikket jeg en djevellue, den populære Gros djevellue. Sparkebuksa er strikket i størrelse 4-8 mnd, lua i 6 mnd og jeg har brukt ca 125 gram totalt av Gjestal babyull. Neste gang vil jeg bare lage ett knappehull på hver sele, for når jeg hadde sydd på knappene, syns jeg det ble litt mye med to knapper.

Nærbilde av knappene. Plutselig skulle settet overleveres, og jeg hadde helt glemt å ta bilder. Bildene er derfor litt dårlig. Knappene kommer ikke tydelig fram på bildene, men heldigvis hadde jeg kjøpt noen ekstra som jeg kunne ta bilde av i ettertid. Disse kostet bare 2 kr på Bogerud!

post signature

3 kommentarer:

 1. Så flott babybukse du har strikket.
  Og de luene sitter utrolig godt på hodet til babyer :)

  SvarSlett
 2. Det gjør da ingenting om bildene er så som så når buksa er så flott :)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med ukas blogger hos strikkere! Kjempe fin blogg du har og nydelig sett du har strikket til din gutt;)
  Fikk selv ei lita jente for et par uker siden:)

  SvarSlett

Så hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! :-)